Anestakos Family

Βιολογική Γεωργία

Η εταιρεία μας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να ασχολείται με τη βιολογική γεωργία από το 2005. Από το 2011 διαθέτει δικό της εργαστήριο επεξεργασίας - τυποποίησης ελιάς και ελαιόλαδου. Καλλιεργούμε, μεταποιούμε και τυποποιούμε κυρίως δυο ποικιλίες επιτραπέζιας ελιάς (Ελιές Πράσινες & Μαύρες-Αταλάντης και Ελιές Καλαμών). Τα προϊόντα που τυποποιούμε έχουν κύριο χαρακτηριστικό τη μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι. Τα βιολογικά αγροκτήματα και οι εγκαταστάσεις συσκευασίας της Οικογένειας Ανεστάκου βρίσκονται στα αρχέγονα εύφορα εδάφη της πεδιάδας του Καλλίαρου, στη σημερινή Αταλάντη Φθιώτιδας και πιστοποιούνται από τον Οργανισμό ελέγχου TUV AUSTRIA HELLAS (GR15-BIO). Οι κλιματικές συνθήκες της περιοχής είναι ιδανικές για την καλλιέργεια της ελιάς καθώς οι καλλιεργούμενες εκτάσεις βρίσκονται σε απόσταση 3 km από τη θάλασσα στους πρόποδες του όρους Ρόδα. Η φιλοσοφία της εταιρείας μας είναι η καλλιέργεια υγιεινών και αξιόπιστων προϊόντων, η σωστή και φυσική μεταποίησή τους και η έντιμη και ηθική τιμολογιακά εμπορία τους. Στόχος της εταιρείας μας είναι η παραγωγή, προώθηση και πώληση στην Ελλάδα και στις διεθνείς αγορές μιας μεγάλης ποικιλίας από αυθεντικά ελληνικά προϊόντα με παραδοσιακά συστατικά, φυσικά επεξεργασμένα.

Καλλιέργεια - Συσκευασία

Η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων γίνεται με βιολογικό τρόπο χωρίς καμία χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων. Το μάζεμα της ελιάς γίνεται με παραδοσιακό, χειρωνακτικό τρόπο ώστε να μην τραυματίζεται ο καρπός. Στη συνέχεια οι ελιές διαλέγονται, πλένονται, ταξινομούνται ανά μέγεθος και τοποθετούνται σε κλειστές δεξαμενές για να ζυμωθούν και να ξεπικρίσουν, με φυσικό τρόπο. Η όλη διαδικασία διαρκεί από 4 έως 9 μήνες ανάλογα με την ποικιλία της ελιάς. Οι ελιές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ζύμωσης συσκευάζονται σε διάφορα μεγέθη στις εγκαταστάσεις μας. Η εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ISO 22000:2005 που θα εφαρμοστεί σε λίγο καιρό και οι συνεχείς εργαστηριακοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται εγγυώνται τη διατροφική αξία προϊόντων, διατηρώντας αναλλοίωτα όλα τα πολύτιμα θρεπτικά και οργανοληπτικά συστατικά. Με την καλλιέργεια των δικών μας ελαιόδεντρων και με τις δικές μας εγκαταστάσεις επεξεργασίας και τυποποίησης έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε με μεγάλη συνέπεια σε κάθε σας ζήτηση.

Ποιότητα - Συστατικά

Οι ελιές Καλαμών χωρίς αλάτι, είναι ένα μοναδικό προϊόν περιορισμένης παραγωγής, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί αλάτι σε καμία φάση της διαδικασίας παραγωγής τους. Όλες οι ελιές Καλαμών και Πράσινες είναι συσκευασμένες σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και έχουν παρά πολύ μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι (1,5%). Δεν περνούν από θερμική επεξεργασία και έτσι διατηρούν όλα τα οργανοληπτικά συστατικά και τις ευεργετικές για τον άνθρωπο ουσίες τους. Φυσικής ζύμωσης που διαρκεί 4 έως 9 μήνες. Το βιολογικό ξύδι που χρησιμοποιείται έχει ωριμάσει φυσικά χωρίς καμία προσθήκη θειωδών. Το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται εξάγεται εν ψυχρώ στους 21 º C Ο καθαρισμός του γίνεται με φυσική καθίζηση σε αεροστεγείς ανοξείδωτες δεξαμενές χωρίς φιλτράρισμα για να διατηρεί όλα τα αρώματα και τα συστατικά του. Η οξύτητά του κυμαίνεται από 0,15-0,25.

Who We Are

The crops of the olive trees are made by a biological way without the use of chemical fertilizers and pesticides. The olive harvest is taking place traditionally, by hands. This way we prevent the olives hurting. Then, olives are chosen and washed. After that, olives are categorized by size and placed into closed tanks in order to be mashed up and get rid of the bitterness in a natural way. The whole process lasts 4 to 9 months, depending on the olive variety. After fermentation olives are packaged in a variety of packages sizes in our facilities. The application of the management system ISO 22000:2005 that will be implemented shortly, along with continuous laboratory examinations, guarantee the nutritional value of products. This way we preserve all their nutrients and sensory ingredients unaltered. Cultivating our own olive trees and having our own processing and standardization facilities, we can respond to every demand of Market.

Our Products

Kalamata Olives without salt (limited production) is a unique product that hasn't been salted in any phase of production process. All packages of Kalamata Olives and Green Olives have extra virgin olive oil and very low salinity (1,5%). We don't use thermal processing for our olives, so our products retain all their sensory ingredients and the beneficial substances. Natural fermentation lasts 4 to 9 months. We use organic vinegar that has matured naturally, without any addition of sulphurous substances. The organic extra virgin olive oil that we use is produced in a cold environment of 21ºC. It is clarified with natural decanting in air-tight stainless tanks, without filtering, in order to preserve the aroma and the ingredients. Its acidity ranges from 0,15 to 0,25.

How We Work

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Our Products

Highest Quality

Handmade

Made with passion by 300+ curators across the country.

100% Natural

Eat local, consume local, closer to nature.

Curated Products

Eat local, consume local, closer to nature.

Modern Farm

Made with passion by 300+ curators across the country.

Alway Fresh

Eat local, consume local, closer to nature.

Sustainable

Chemical free consumption IN and ON your body.

Πιστοποίηση

Our Team

We Are The Best Team

Sherri Horton
Founder
Hector Stokes
Farmer
Aliesha Preston
Farmer
Eiliyah Gould
Farmer
anestakos_nikos
Anestakos Nikolaos
Co-Founder
Aliesha Preston
Farmer