Για τούς σύγχρονους Έλληνες, η ελιά και το λάδι είναι μία από τις βασικές ανάγκες της ζωής και από την έναρξη του ελληνικού πολιτισμού αποτέλεσε την κύρια ουσία των τροφίμων στην Ελλάδα.

Ο Όμηρος, περιέγραψε κάποτε το ελαιόλαδο στην Ελλάδα ως «υγρό χρυσάφι» και για μεγάλο χρονικό διάστημα οι ελαιώνες ήσαν προστατευόμενοι.

in2greece.com

Η εταιρεία μας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε να ασχολείται με τη βιολογική γεωργία από το 2005. Από το 2011 διαθέτει δικό της εργαστήριο επεξεργασίας - τυποποίησης ελιάς και ελαιόλαδου. Καλλιεργούμε, μεταποιούμε και τυποποιούμε κυρίως δυο ποικιλίες επιτραπέζιας ελιάς (Ελιές Πράσινες & Μαύρες-τ. Αμφίσσης και Ελιές Καλαμών). Τα προϊόντα που τυποποιούμε έχουν κύριο χαρακτηριστικό τη μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι.

Τα βιολογικά αγροκτήματα και οι εγκαταστάσεις συσκευασίας της Οικογένειας Ανεστάκου βρίσκονται στα αρχέγονα εύφορα εδάφη της πεδιάδας του Καλλίαρου, στη σημερινή Αταλάντη Φθιώτιδας και πιστοποιούνται από τον Οργανισμό ελέγχου TUV AUSTRIA HELLAS (GR15-BIO).
Από το 2013 η Αταλάντη (Δήμος Λοκρών) έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Citta Del Bio, το Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Βιολογικών Πόλεων.
Οι κλιματικές συνθήκες της περιοχής είναι ιδανικές για την καλλιέργεια της ελιάς καθώς οι καλλιεργούμενες εκτάσεις βρίσκονται σε απόσταση 3 km από τη θάλασσα στους πρόποδες του όρους Ρόδα.

Η φιλοσοφία της εταιρείας μας είναι η καλλιέργεια υγιεινών και αξιόπιστων προϊόντων, η σωστή και φυσική μεταποίησή τους και η έντιμη και ηθική τιμολογιακά εμπορία τους.

Στόχος της εταιρείας μας είναι η παραγωγή, προώθηση και πώληση στην Ελλάδα και στις διεθνείς αγορές μιας μεγάλης ποικιλίας από αυθεντικά ελληνικά προϊόντα με παραδοσιακά συστατικά, φυσικά επεξεργασμένα.

Η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων γίνεται με βιολογικό τρόπο χωρίς καμία χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.
Το μάζεμα της ελιάς γίνεται με παραδοσιακό, χειρωνακτικό τρόπο ώστε να μην τραυματίζεται ο καρπός. Στη συνέχεια οι ελιές διαλέγονται, πλένονται, ταξινομούνται ανά μέγεθος και τοποθετούνται σε κλειστές δεξαμενές για να ζυμωθούν και να ξεπικρίσουν, με φυσικό τρόπο.

Η όλη διαδικασία διαρκεί από 4 έως 9 μήνες ανάλογα με την ποικιλία της ελιάς.

Οι ελιές μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ζύμωσης συσκευάζονται σε διάφορα μεγέθη στις εγκαταστάσεις μας. Η εφαρμογή του συστήματος διαχείρισης ISO 22000:2005 που θα εφαρμοστεί σε λίγο καιρό και οι συνεχείς εργαστηριακοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται εγγυώνται τη διατροφική αξία προϊόντων, διατηρώντας αναλλοίωτα όλα τα πολύτιμα θρεπτικά και οργανοληπτικά συστατικά.

Με την καλλιέργεια των δικών μας ελαιόδεντρων και με τις δικές μας εγκαταστάσεις επεξεργασίας και τυποποίησης έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε με μεγάλη συνέπεια σε κάθε σας ζήτηση.

Οι ελιές Καλαμών χωρίς αλάτι, είναι ένα μοναδικό προϊόν περιορισμένης παραγωγής, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί αλάτι σε καμία φάση της διαδικασίας παραγωγής τους.

Όλες οι ελιές Καλαμών και Πράσινες είναι συσκευασμένες σε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και έχουν παρά πολύ μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι (1,5%).

Δεν περνούν από θερμική επεξεργασία και έτσι διατηρούν όλα τα οργανοληπτικά συστατικά και τις ευεργετικές για τον άνθρωπο ουσίες τους.

Φυσικής ζύμωσης που διαρκεί 4 έως 9 μήνες.

Το βιολογικό ξύδι που χρησιμοποιείται έχει ωριμάσει φυσικά χωρίς καμία προσθήκη θειωδών.

Το βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που χρησιμοποιείται εξάγεται εν ψυχρώ στους 21 º C

Ο καθαρισμός του γίνεται με φυσική καθίζηση σε αεροστεγείς ανοξείδωτες δεξαμενές χωρίς φιλτράρισμα για να διατηρεί όλα τα αρώματα και τα συστατικά του.

Η οξύτητά του κυμαίνεται από 0,15-0,25.

X Πιστοποιητικό TUV AUSTRIA HELLAS
X Πιστοποιητικό TUV AUSTRIA HELLAS

από τον Οργανισμό TUV AUSTRIA HELLAS (GR15-BIO)


Οικογένεια Ανεστάκου

Η φιλοσοφία της εταιρείας μας είναι η καλλιέργεια υγιεινών και αξιόπιστων προϊόντων, η σωστή και φυσική μεταποίησή τους και η έντιμη και ηθική τιμολογιακά εμπορία τους.

Sitemap

Οργανισμοί

TÜV AUSTRIA Hellas
Μέλος της TÜV AUSTRIA GROUP

Ε.ΣΥ.Δ.
Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης

Πιστοποιήσεις

No. of Cerificate 49
Product Cerification

Μείνετε σε επαφή

 • Τηλέφωνα:
  (+30) 2233023001 / 6977077270
 • Email:
  th.anestak@gmail.com
 • Διεύθυνση:
  Πινδάρου 3
  Αταλάντη Φθιώτιδος
  Ελλάδα